Egy fideszes influenszer máris nekiment Hegedüsnek

Kezdetét vette a fideszes karaktergyilkosság, élén egy kormányközeli megmondóemberrel.

2022. július 26., 19:48

Szerző:

Kedden derült ki, hogy Orbán tusványosi beszéde miatt lemond tisztségéről Hegedüs Zsuzsa. Hegedüs levelében kifejtette, hogy rendszeresen kiállt Orbán mellett, ha antiszemitizmussal váldolták, ugyanis – a mai napig – úgy gondolja, hogy ez olyan távol áll tőle, mint Makó Jeruzsálemtől. Viszont a tusványosi beszéde „Goebbels-nek is tetszett volna, túlment a vállalhatóság határán.”

Erre ugyanúgy levélben válaszolt Orbán, amiben kérdőre vonta a szociológust, miszerint „te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem.” Rá pár órára Hegedüs egy viszontlevélben válaszolt Orbán levelére.

Viszont eközben a háttérben megindult egy hadjárat, egy karaktergyilkosság Hegedüs ellen, élén Deák Dániellel, a Fidesz kiemelt megmondóemberével. 

„Nem nagy veszteség”

– összegzi a miniszterelnöki megbízott felmondását. A hirtelen harag mögött a poszt szerint az áll, hogy Hegedüs munka helyett, csak pénzszóró botrányokba keveredett. Ez egy 2020-ban kirobbant botrány, amikor a DK kiperelte Hegedüs Zsuzsa költéseit, amelyből kiderült, hogy több tízezres luxusitalokra költötte a gyerekeknek szánt közpénzt. Tételesen egy 36 ezer forint olasz vörösbort és négyszer 15 ezer forintos francia pezsgőt is vásárolt.

A fideszes influenszer véleményét több hírportál Hegedüshöz kapcsolható cikke alatt is hangoztatta. Ezután egy másik posztjának a kommentjei között már arról filozofál, hogy „valami más oka lehetett Hegedüs Zsuzsának a hátbatámadásra, ez csak ürügy!”

(Eddig) Deák az egyetlen ismertebb megmondóember a Fidesz berkein belül, aki elkezdett támadó hangnemben – vagy egyáltalán – posztolgatni Hegedüs leveléről.

Viszont a hirtelen megindult karaktergyilkosságnak egy hibafoltja van:

A köztudottan „pénzszóró botrányoktól hangos” Hegedüs Zsuzsáról mért csak most kellett véleményt kifejteni nyilvánosan?

Hegedüs „drágaboros botránya” 2020 októbere végén, novembere eljén tört ki, ekkor Deák Facebook oldalán viszont nem jelent meg egy poszt sem, ami a szociológus pénzszórásáról szólt volna. Helyette szokásosan a baloldalt kritizálta, valamint az Egyesült Államok választásával volt elfoglalva. De utána sem alkotott véleményt Hegedüsről. Ezzel egészen Hegedüs lemondásáig „várt”.

(Kiemelt kép: Mádl Dalma, Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegye és Hegedüs Zsuzsa szociológus, miniszterelnöki főtanácsadó (b-j) a Polgári Magyarországért Díj átadása alkalmából rendezett ünnepségen Budapesten, az Erkel Színházban 2013. december 13-án. MTI Fotó: Beliczay László)

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.