Egy erdélyi magyar újságírót akasztana fel a Mi Hazánk kabinetvezetője

Erdély visszafoglalása mellett egy ismert erdélyi magyar újságírót is felakasztana a Mi hazánk egyik kabinetvezetője.

2022. november 3., 08:53

Szerző:

Mérsékelt érdeklődés mellett tartott szervezetépítő turné a Mi Hazánk. A Transtelex tudósítása szerint Bartha Barna, a párt nemzetpolitikai kabinetjének vezetője többek között egy ismert erdélyi magyar újságíró felakasztásáról is beszélt.

A párt székelyföldi turnéjának utolsó állomása volt Sepsiszentgyörgyön. Az Telex erdélyi testvérlapja szerint több más téma mellett – Erdély visszafoglalása, koronavírus-járvány, román- és cigányellenes témák – Bartha Barna „egy erdélyi magyar újságíró” felakasztásáról is beszélt (az újságíró nevét, védelme érdekében nem közölték).

„A zsidók által pontosan kitalált pusztító, bomlasztó programokkal teszik tönkre a székelyeket. Amilyen színvonalon van most a székely néplélek, az a magyar szónak köszönhető, a televízión keresztül beérkezett mocsok miatt. Vagy meg lehet hallgatni ***-t, hát ha az ilyeneket a magyarok nem tudják felakasztani, maguk közül nem tudják kiiktatni, akkor nem csoda, hogy oda jutunk, ahol tartunk. És ő is székelynek vallja magát. Nem tudom, hogy ki ismeri *** tevékenységét, de nincsenek szavaim rá. Ezeket a népnek ki kell közösítenie maga közül. Ki kell kérjék maguknak a székelyek, hogy ilyen emberek (…) bárhol dolgozzanak.”

– ídézi Barthát a lap.

(Kiemelt kép: Mi Hazánk tüntetés 2021. március 15-én Budapesten. Fotó: Dimény András)

Fennállása huszadik évfordulójához érkezett az MVM Partner Zrt., Magyarország legnagyobb villamosenergia-nagykereskedője. Az elmúlt két évtizedben a társaság nagy utat bejárva és jelentős mérföldköveket elérve számos módon járult hozzá a magyar villamosenergia-rendszer ellátásbiztonságához és a rezsicsökkentés biztosításához.