Eggyel kevesebb – megszűnt a Mi hazánk pártigazgatójának volt pártja

Megszűnt a Új Magyar Front Mozgalom Párt, amelynek korábbi elnöke, Szabadi István jelenleg a Mi hazánk pártigazgatója és országgyűlési képviselője.

2022. szeptember 15., 10:30

Szerző:

Az Új Magyar Front Mozgalom Párt elnevezésű párt elhatározta feloszlással történő megszüntetését – közölte a párt elnöke, Szabó Ibolya. A párt alapítója és első elnöke az a Szabadi István, aki a 2022-es országgyűlési választáson Mi hazánk listáján került be a parlamentbe.

Sajnos a „gonosz” média elhallgatta őket

Szabadi 2018-ban még az Új Magyar Front Mozgalom Párt színeiben indult a választáson. Akkoriban a Mandinernek – a többi mikropárttal együtt – sikerült is megszólítani a férfit, aki azt mondta a lapnak:

„Mivel mi nem balhézunk így a médiás kollégák ingerküszöbét nem értük el, hogy érdeklődjenek. Én ezt tudtam előre, így bátran küldtem ki a sajtó meghívókat. Ez be is igazolódott, mert Önök sem jöttek el akkor.”

Mint később kiderült, az akkori pártelnök igen elvihatott volt, hiszen 90 ezer kilométert autózott, hogy személyesen találkozzon emberekkel.

A portál kérdésére, hogy akkor a szervezet most párt, mozgalom vagy front, talányos válasz érkezett:

„A FRONT szó pedig nem csak negatív tud lenni, hanem pozitív is! Elsőként kiállni! Ki állni merni! Felvállalni azt, hogy erre a pokoli politikai csatában nyiss egy új vonalat! Stb... Ez utóbbi rendkívül fontos ebben az újkori bolsevizmusban, ahol a gyűlölet és félelemkeltés ott van a hétköznapokban!”  Ők egyébként nem kormányváltást, hanem „megosztott hatalmú kormányzást” akarnak – írták.

A mozgalom-front-párt meglepően fiatalos lendülettel tört be a sokat látott magyar közéletbe, még saját Twitter-oldaluk is van, igaz, 2018 óta nem frissült. 

Úgy tűnik, hogy 2018-ra megváltozott a politikai légkör: a Wikipedia szerint 2018-ban csatlakozott a Mi Hazánk Mozgalomhoz, ahol megbízott Bács-Kiskun megyei elnöki és operatív igazgatói megbízást látott el, a 2019-es európai parlamenti választáson a Mi Hazánk Mozgalom listájának 40. helyén jelölte a párt. 

2020 szeptemberében a Mi Hazánk elnöksége – az augusztusi tisztújító kongresszust követően – pártigazgatóvá választotta, majd a 2022-es magyarországi országgyűlési választáson a Mi Hazánk Mozgalom országos listájának 5. helyéről országgyűlési képviselői mandátumot szerzett.

(Kiemelt kép: Új Magyar Front Mozgalom Párt Twitter-oldala)