Egy egri étterem tulaja tizenháromszoros árajánlatot kapott a gázszolgáltatójától

Korábban húszszoros árajánlatot kaptak, ezt sikerült letornázni az ár tizenháromszorosára. 

2022. szeptember 12., 15:34

Szerző:

Eddig télen az étteremben és a 15 szobás hotelben 700 ezer forintos gázszámlát fizettek, most azonban ennek tizenháromszorosát, nyolcmillió forintot kellene – derült ki az ATV Heti Napló című műsorában az egri Macok Bisztró és az Imola Udvarház tulajdonosának nyilatkozatából. Mucsinka János azt mondta, korábban hússzoros, vagyis 14 millió forintos árajánlatot kaptak a gázra, ezt sikerült letornázni a korábbi ár tizenháromszorosára.

„Ezeket a számokat nem lehet kitermelni, nem lehet egy bécsi szeletet 30 ezerért adni, vagy egy szobát – egy középkategóriás hotel vagyunk – nem lehet százezrekért adni”

– magyarázta Mucsinka. Hozzátette, hogy az étteremben kondenzációs kazánt szereltetnek fel, hogy csökkentsék a gázfogyasztásukat.

Az étteremben és a hotelben 49 ember dolgozik, a tulajdonos szerint a rezsiemelés miatt létszámot kell csökkenteniük. „Biztos, hogy lesznek dolgozók, akiket el kell küldenünk” – jelentette ki, és azt is megjegyezte: az étterem forgalmán már érzik, hogy az emberek elkezdtek óvatosabban költeni.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.