Egy beteg halt meg koronavírusban péntekre

Akik megerősítenék védelmüket, már regisztrálhatnak a harmadik oltásra. 

2021. július 30., 09:59

Szerző:

Az elmúlt 24 órában egy ember halt meg Magyarországon koronavírusban, és 64 fertőzöttet regisztráltak. Így a halottak száma 30 026 fő, a gyógyultaké pedig 748 157-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma pedig 31 308 fő. Eddig 5 617 260 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 428 980-an már a második adag vakcinát is megkapták. Jelenleg 78 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, akik közül továbbra is 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Közölték azt is, hogy az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is – automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik-oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-vakcina is elérhető – írta a koronavírus.gov.hu.

Az EESZT rendszeren keresztül pedig már lehet regisztrálni azoknak, akik megerősítenék a vírus elleni védelmüket és az év elején kapták meg az oltást. Megjegyezték, hogy aki nem tud interneten foglalni az oltásra, az a háziorvosánál is kérheti a harmadik oltás beadását. Az időseknek, krónikus és legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás. 

(Kiemelt kép: Nédó Erika orvos átadja az oltási igazolást egy férfinak, miután beoltották a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban, 2021. július 17-én. Fotó: Rosta Tibor / MTI)

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.