Egészségügyi államtitkár: tessék tudomásul venni, hogy a magasabb fizetéshez magasabb elvárások társulnak

A hat órás szakrendelői munka eltörlését kifigásoló jelzésre Takács Péter azt mondta, hogy ekkora luxust nem engedhet meg magának a költségvetés, és készüljenek az orvosok arra, hogy még nagyobb lesz a kontrol a rendelőkben. 

2023. szeptember 14., 10:46

Szerző:

Balatonfüreden rendezték meg a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség konferenciáját, ahol elhangzott, hogy az addigi hatórás munkaidőt nyolc órára növelte a kormány és ez a döntés tovább tizedelheti a szakorvosok számát a rendelőkben. Ezért Tóth Tibor, a a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség alelnöke azt kérte, hogy ne szüntessék meg a rendelőkben a jelenlegi 6 órás rendelési időt, és könnyítsenek a nyugdíjas orvosok visszafoglalkoztatásán. 

Erre Takács Péter egyészségügyi államtitkár úgy reagált:

„tessék tudomásul venni, hogy a magasabb fizetéshez magasabb elvárások társulnak.” 

Majd kijelentette, hogy 

„olyan magasak az orvosbérek, hogy meghaladják a nemzetgazdasági átlagkereset háromszorosát, ekkora luxust nem engedhet meg a költségvetés magának, hogy 6 órás munkáért 8 órás munkabért fizessen az orvosoknak”

– írja a Népszava. Sőt, az egészségügyi államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a jövőben nagyobb kontroll lesz a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) és az Országos Kórházi Főigazgatóság részéről a szakrendelőkben és ha rajta múlna lenne államosítás. 

(Kiemelt képünkön: Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.