Jövő év elejére adnak időpontot a XI. kerületi szakrendelőben, mert nincs elég orvos

2019. szeptember 18., 09:10

Szerző:

Még mindig hónapokat kell várnia annak, aki időpontot akar kérni a XI. kerületi Szent Kristóf rendelőbe ultrahang vizsgálatra. Augusztus elején számolt be arról az RTL Klub Híradója, hogy fél évet kell várni, mert nincs elég szakorvos. Akkor a kormányhivatal azt ígérte, soron kívül intézkednek és akár más szolgáltatókat is kijelölnek a kerületieknek. A csatorna munkatársa ismét időpontot akart kérni, de azt a választ kapta, hogy két-három hónap múlva tudnak adni, talán januárra vagy februárra.

Az RTL Klub Híradó érdeklődésére telefonon a rendelő azt válaszolta, hogy nem jelöltek ki semmilyen más intézményt, nem történt előrelépés.

– Orvos kéne, nem oldódott meg semmi

– válaszolta a rendelő munkatársa.

Akik májusban jelentkeztek, azok kapnak most időpontot.

Pásztélyi Zsolt, a Magyar Járóbeteg Szakellátó Szövetség elnöke a műsorban azt mondta, a műtéti várólistákhoz hasonló szabályozásra és egy rendszerre lenne szükség, amivel követni lehetne az ellátási problémákat.

A kormányhivatal ezúttal arról tájékoztatta a csatornát, hogy a sürgősséggel beutalt betegek 1-2 munkanapon belül bejutnak. A hivatal nem állapított meg olyan körülményt, ami miatt intézkedni kellett volna. Az újbudai önkormányzat szerint a nőgyógyászaton és a kardiológián várakozás nélkül végzik az ultrahangos vizsgálatokat, csak a hasi ultrahangnál kell erre számítani, de ennek megoldása folyamatban van.