Bíróságra megy a Momentum egri polgármesterjelöltje

Jánosi Zoltán, a Momentum egri polgármesterjelöltje az egri választókerületek átírása miatt fordul a bírósághoz. Elfogadhatatlannak tartja, hogy két sikeres, ellenzéki vezetésű körzetet is megszüntettek.

 

2023. december 16., 17:33

Szerző:

A 444.hu arról ír, hogy Jánosi Zoltán szerint az egri polgármester Mirkóczki Ádám vezetése alatt az önkormányzat „az abszurditásig manipulálta az új körzetbeosztást, ami végül a Fidesznek nem okoz érdemi hátrányt, ellenben az ellenzéknek igen”. Hozzátette: a két legaktívabb és 2019-ben is nyertes ellenzéki képviselő, Keresztes Zoltán és Császár Zoltán körzetét egyszerűen megszüntették.  

„Mivel a fenti problémák egy része nem csupán mélyen igazságtalan, politikai érdekeket kiszolgáló, és abszurd, hanem törvénytelen is, ezért a tegnapi nappal a Miskolci Törvényszékhez fordultam, hogy semmisítsék meg ezt a beosztást, és kötelezzék új verzió elkészítésére a várost” – írta a polgármesterjelölt.

Mirkóczki Ádám polgármester ugyan az ellenzéki összefogás által támogatott jobbikos jelöltként nyert 2019-ben, de azóta kilépett a pártból, a várost vezető egyesület pedig kitette az elnökségéből még 2021-ben, a többi között azért, mert a '22-es választásokról azt mondta: „bízom a magyarok kollektív bölcsességében, de én nem akarom a szekerét tolni egyik félnek sem, mert nem ez a dolgom”.

Az alpolgármesteri posztról távozó DK-s Berecz Mátyás is úgy fogalmazott, hogy „Mirkóczki már nem az ellenzék szekerét tolja”.

(Kiemelt kép: Jánosi Zoltán a Momentum egri polgármesterjelöltje. Forrás: Jánosi Zoltán FB-oldal)