Eddig 85 millió forint gyűlt össze az Együttnek, sorban álltak adakozni az emberek

2018. április 15., 19:21

Szerző:

Juhász Péter, az Együtt elnöke vasárnap adott egy villáminterjút a Magyar Narancsnak, amelyből kiderül, hogy az április 8-i választásokon 0,68 százalékot szerző párt eddig 85 millió forintot gyűjtött össze a kampánytámogatás visszafizetésére. A megméretésen 1 százalékot sem elérő pártoknak vissza kell fizetniük a kampánytámogatást, amely az Együtt esetében 150 millió plusz 44 millió forint. A 150 milliót a párt, a 44 milliót az egyéni jelöltek kampányára kapták, ezen kívül pedig ott van a nyakukon egy 19 millió forintos büntetés is, amelyet az Állami Számvevőszéktől kaptak. A pártelnök adományokat gyűjtött a szombati ellenzéki tüntetésen is, és azt állítja, hihetetlen körülöttük a hype, mintha az emberek csak most értették volna meg, hogy mi az amit képviselnek.

– Úgy dobták be a támogató dobozba az adományokat, mintha én osztanék pénzt. Konkrétan sorban álltak az emberek. Jól látszik, hogy a választópolgárok megbánták, hogy bedőltek ennek a taktikai szavazásnak

– mondta az egy héttel ezelőtti megméretésről. A politizálást – fűzte hozzá –, valószínűleg akkor is folytatják, ha az Együtt megszűnik. 

– Lehet, hogy törvényileg nem történt választási csalás, viszont maga a választási törvény önmagában csalás. Ilyen berendezkedés mellett senkinek sem fog sikerülni elküldeni Orbán Viktort. Ez az egész olyan, mint egy futóverseny, ahol az egyik versenyző hozza a szabályokat, és az első szabály az, hogy neki 20 métert kell csak futnia, míg a többieknek 200-at. Más fajta politizálásra kell berendezkedni

– vélte. 

Fotó: Merész Márton

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.