Ezekben a megyékben komoly havazásra lehet számítani

Az ország nagy részén leginkább eső eshet, kivéve északkeleten, ahol akár összefüggő hólepel is kialakulhat a következő 24 órában.

2023. november 27., 17:19

Szerző:

Hétfő este keleten hószállingózás, kisebb havazás is kialakulhat, éjszaka azonban kiterjedtebb csapadékzóna képződik, melyből az ország nagy részén eső várható. Északkeleten azonban továbbra is a havazás lehet a jellemző, melyet délnyugat felől (az északkeleti határvidék és a hegyek kivételével) arrafelé is vegyes halmazállapotú csapadék, majd eső vált fel.

Észak-Borsodban és az Északi-középhegység magasabban fekvő tájain vastagabb hóréteg is kialakulhat. 

A meteorológiai előrejelzések alapján kedd éjfél után intenzív havazás várható Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében

– közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya.

A tájékoztatás szerint Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye magasabban fekvő területein néhány órán belül 10-15 centiméternyi friss hó is hullhat, a síkvidéki régiókban pedig 5-10 centiméternyi várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul, az északkeleti országrészben lehet a fagypont alatti értékekre számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0 és +7 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

 (Kiemelt képünk illusztráció / Chris Peeters / Pexels)