Durva videó arról, ahogy feleslegesen ütnek és fújnak le könnygázzal egy diákot

Közvetlen közelről többször az arcába fújnak, miközben ütlegelik azt a diákot, aki a kordon külső oldalán kapaszkodik, hogy ne sodorják el a kitörő rendőrök – ez látható közvetlen közelről az egyik, a szerdai diáktüntetésről és azt követő oszlatásról szóló videón.

2023. május 4., 08:48

Szerző:

Amint arról mi is beszámoltunk, szerdán ismét tüntettek a diákok a státusztörvény ellen, majd a hivatalos rész után ugyanis a Várba vonultak a Karmelita elé, ahol rendőrsorfallal várták a tömeget. Amikor a tüntetők elkezdték lebontani az épület körüli kordont, a rendőrség könnygázt vetett be. Sajtóértesülések szerint egy fiatalkorút bevittek a rendőrök és valakihez mentőt kellett hívni. Arról is írtunk, hogy gyorskötözővel „bilincselték meg” Tompos Mártont, a Momentum frakcióvezető-helyettesét. A párt most közzétett erről egy videót, amelyen az is látható, ahogy a kordon elbontott részén kizúduló rendőrök az egyik – a kordonba kívülről kapaszkodó – fiatalt többször megütik miközben ismételten közvetlen közelről az arcába fújnak könygázzal.

Tegnap 21:02

Ráadásul hat egymást követő napot tölthetnénk otthon a karácsonyi héten a Gazdaságfejlesztési Minisztérium friss tervezete szerint. Lenne ugyanakkor három olyan szombat is, amikor dolgozni kellene.

Tegnap 20:46

Halálos motorbaleset történt a fővárosban a Gyáli úton hétfő délután, az utat a Könyves Kálmán körútnál lezárták – tudatta a rendőrség a honlapján.

2023. május 29., 16:23

Novák Katalin részt vett a csíksomlyói búcsún, és látogatásának helyszíneiről folyamatosan beszámolt a közösségi oldalán. A „nem megfelelő nyilvános üzenetek” miatt a román külügy tiltakozott Magyarország bukaresti nagyköveténél. A Sándor-palota szerint a „román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan”.