Áder János volt hivatalvezetője került a közmédia élére

Dobos Menyhért nyugdíjba vonulása után Altorjai Anita vezeti tovább az MTV-ért és a Duna Televízióért is felelős médiacéget.

2022. július 6., 14:53

Szerző:

A Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriuma Altorjai Anitát választotta meg a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. új vezérigazgatójának 2022. július 6-án, augusztus 15-i hatállyal. A választásra azért került sor, mert május 6-án kiderült, Dobos Menyhért, aki a pozíciót 2015 óta töltötte be, nyugdíjba vonul.

A Duna Médiaszolgáltató felelős az M1, M2, M4 és M5 csatornákért, valamint a Duna Televízióért és a közrádió szerkesztéséért is.

Altorjai Anita korábban Áder János köztársasági elnök hivatalát vezette.

(Kiemelt kép: Altorjai Anita a parlamentben, 2012-ben. Fotó: MTI/Kollányi Péter)

21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.