Dudálásért baltával ment neki egy sofőr a másiknak

Durva balhévá fajult Kecskeméten egy közlekedési vita. A bedühödött sofőr ököllel ütötte a másikat, majd baltával fenyegette. A verekedésbe a barátnőik is beszálltak.

2021. június 21., 09:15

Szerző:

Az incidens tavaly január 13-án történt Kecskeméten. A Kossuth téren egy Citroen Picasso minden ok nélkül megállt az út közepén. Az arra haladó Opelt vezető férfi rádudált a szabálytalankodóra, majd kikerülte, de a következő pirosnál meg kellett állnia – írja a police.hu.

A Citroen 45 éves vezetője beérte a lámpánál, kirángatta a kocsiból és ököllel ütni kezdte. Barátnője próbálta megvédeni, erre a másik kocsiból kipattant az agresszív sofőr élettársa, aki lökdösődni kezdett.

Az áldozatok segítségére járókelők siettek, ám a felbőszült férfi előkapott egy baltát a kocsijából, többször a jelenlévők irányába suhintott, ezért a szemtanúk rendőrt hívtak. A járőrök az időközben lelépett párt a közelben fogták el.

L. Anikót a nyomozók garázdaság vétsége, társát B. Bélát pedig felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntett kísérletének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nő szabadlábon védekezhetett, azonban társát őrizetbe vették, jelenleg is letartóztatásban van.

A kecskeméti rendőrség lezárta a nyomozást és vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségre.

(Kiemelt képünk: police.hu)

 

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.