Tízéves gyerekével árulta a pszichoaktív anyagot a nyírpazonyi férfi, akinek azt hazudta, cukor van a tasakokban

2020. június 11., 09:52

Szerző:

A Gyulai Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel gyanúsít egy kétegyházi férfit - írja a Police.hu.

A 33 éves férfi a nyomozás eddigi adatai szerint 2019 októberétől árulhatott tiltott bódító hatású szert. A gyanú szerint többször előfordult, hogy a 10 éves gyermekét kérte meg, adja át a vevőnek a kért mennyiséget.

A fiúnak azt mondta, kristálycukor van a tasakokban. 

A rendőrök 2020. június 10-én reggel kétegyházi otthonában elfogták a férfit, és olyan pénzt is lefoglaltak tőle, ami a drogok értékesítéséből származhat. Az elfogását megelőző napon a kétegyházi férfi egyik vásárlójánál olyan zacskókat találtak, amelyeken valószínűleg új pszichoaktív anyag maradványai vannak. 

A 33 éves férfit őrizetbe vették, és nemcsak új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel gyanusítják, hanem kiskorú veszélyeztetésével is.

A nyomozók azt vizsgálják, hogy a férfivel együtt élő nőnek, a gyermek édesanyjának volt-e szerepe a bűncselekményekben.

2020. június 5-én a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya fogott el egy dílert, ezt szintén a Police.hu írta meg. J.H. 20 éves nyírpazonyi lakos ellen kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

A nyírpazonyi férfi otthonában  431,7 gramm mennyiségű kábítószer gyanúját keltő növényi származékot foglaltak le, amely az elvégzett gyorsteszt eredménye szerint THC hatóanyagot tartalmaz.

A rendőrség szerint a férfi nem csak árulta, hanem fogyasztotta is a szereket.

A nyíregyházi nyomozók a díler köré épülő vásárlói hálózat több tagját kábítószer-birtoklás megalapozott gyanújával hallgatták ki, tőlük kisebb mennyiségben foglaltak le kábítószergyanús anyagot, valamint a fogyasztásához használt eszközöket.

A nyírpazonyi dílert pedig őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.