Drámai üzenetben búcsúzik lánya Gyenesei Istvántól

Politikustársai, barátai és lánya is búcsúzik Gyenesei Istvánról.

2024. március 22., 13:22

Szerző:

Ahogy arról beszámoltunk, 76 évesen meghalt Gyenesei István volt országgyűlési képviselő, korábbi önkormányzati miniszter. A volt önkormányzati miniszter évek óta rákkal küzdött.

„Finoman szólva, nem könnyíti meg a helyzetemet, hogy időközben meg kell küzdenem az amputációt okozó daganat újbóli kialakulásával”— nyilatkozta januárban a Blikknek. Akkor arról is beszélt, hogy visszatért a betegsége, ám optimista módon fogta fel a dolgot. Csütörtök este azonban a szervezete feladta a harcot.

Gyenesei Istvántól búcsúznak politikustársai, barátai és lánya is

A Facebokon rengetegen fejezték ki a részvétüket igencsak megható és szívszorító posztok formájában. Gyenesei Leila, a politikus olimpikon öttusázó lánya könnyeket előcsalogató posztban mesélt az édesapjáról – írja a Blikk.

Apa 🤍

EGY ÉLET A CSALÁDÉRT, SOMOGYÉRT ÉS A HAZÁÉRT…

Elfogadva az elfogadhatatlant tudatjuk, hogy Dr. Gyenesei István életének 76. évében, türelemmel viselt, súlyos betegség után megtért a Teremtőhöz.

Gyenesei István örökmozgó volt. Alkotott és küzdött. Alkotott, hogy Somogy és Magyarország boldogabb legyen, és küzdött, hogy a dolgok jóra forduljanak. Küzdött akkor is, amikor az esélyek nem mellette szóltak.

Hitt az életben, a gyógyulásban.

Az Örökmozgó most megpihen. De mindaz, amit létrehozott, mindörökké velünk marad, és bennünk él tovább.

Szeretünk.”

Bíró Norbert, a Somogy Vármegyei Önkormányzat elnöke a politikai ellentétek ellenére is csodálta őt. „Megtörten értesültem, hogy Somogy közéletének egyik meghatározó alakja, a vármegyei közgyűlés tagja, egykori elnöke, a mindig életvidám, tettekre kész Gyenesei István méltósággal viselt betegségén már nem tudott úrrá lenni. Életének középpontjában hosszú évtizedeken keresztül szeretett megyéje, Somogy állt. Elkötelezetten dolgozott szülőföldjéért megyei tanácselnökként, közgyűlési elnökként, a közgyűlés tagjaként, a Somogyért Egyesület alapító elnökeként, országgyűlési képviselőként és miniszterként is. Mindig az itt élők érdekeit, Somogy fejlődését tartotta szem előtt. Bár politikai szempontból ellenfelek voltunk, mégis voltak közös céljaink. Hihetetlen munkabírása legendás volt. Akik ismerték ebből az időszakból, tudják, hogy sok esetben már hajnalban az irodájában fogadta a kérésekkel, tanácsokkal hozzá érkező somogyiakat. Az utóbbi években és még nem is oly rég sokat beszélgettünk múltról, jelenről, Somogyország jövőjéről. Tele volt tervekkel még akkor is, amikor a gyilkos kór megtámadta szervezetét. A mindig segítőkész, lokálpatrióta politikus távozása mérhetetlen űrt hagy maga mögött. “Az ember múlhatatlan ezen a földön, addig él, míg valaki emlékezik rá.” Gyenesei István csak testben távozott, tartalmas életére, mindarra, amit elért ezalatt nagyon sokáig nagyon sokan fognak emlékezni. A Somogy Vármegyei Önkormányzat és a somogyi polgárok nevében ezúton is részvétemet fejezem ki a gyászoló családnak” – írta a közösségi oldalán.

Witzmann Mihály országgyűlési képviselő csak Pistának hívta őt.„Egy élet a családért, Somogyért és a hazáért… Dr. Gyenesei István életének 76. évében, türelemmel viselt, súlyos betegség után megtért a Teremtőhöz. Isten nyugosztaljon, Pista!” – írta az egyik közös fotójukhoz.

Páva Zoltán, Komló egykori polgármestere egy csoportképpel üzent Gyeneseinek. „Ezzel a tavaly szeptemberi vacsoraképpel szomorú szívvel, meghatódva búcsúzunk dr. Gyenesei István Barátunktól a Komlói Pálinka Mustra zsűrijének örökös elnökétől! Drága Pista! Köszöntjük a munkádat, a barátságodat, szakértelmedet! Legyen békés az örök nyugodalmad! Tisztelt Gyenesei Család! Mély gyászotokban osztozunk fogadjátok őszinte együttérzésüket! A Tisztelet Komlónak Egyesület és a Mustrák résztvevőinek nevében is!” – írta a képhez.

Gelencsér Attila országgyűlési képviselőnek hiányozik majd a politikus. Ő is egy közös képpel üzent.„Életének 76. évében elhunyt dr. Gyenesei István. Ellenfelek voltunk, de sosem ellenségek, aztán úgy hozta a sors, hogy barátok lettünk. Küzdöttél, de a kór erősebbnek bizonyult. A szenvedést is méltósággal viselted. Hiányozni fogsz.”

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.