Felfedte a Momentum, kit takarnak a plakátjai

A női sziluett mögött feltehetően a párt 2024-es EP-listavezetőjének is szánt Donáth Anna fotója rejlett.

2023. február 3., 14:48

Szerző:

Donáth Anna arcképe rejlik a titokzatos Momentum-óriásplakátok között, tette közzé a Magyar Hang. A pár hete az utcákon megjelenő, „Drágulás, Gázáremelés, Tanárhiány: Ki vezethet új útra minket?” feliratú posztereken egy fehér, női sziluett volt csak látható. Az új plakátokra, amelyeknek felirata: „Vezessük új útra Magyarországot!”, már Donáth Anna EP-képviselő arcképe szerepel.

A párt már péntek reggel közzétett egy, a hozzá közel álló 21 Kutatóközpont által készített felmérést, amely szerint „Donáth Anna a legnépszerűbb ellenzéki politikus.”

A párt február 4-én, 15 órakor mutatja be EP-listavezetőjét, aki a plakát tanúsága szerint is Donáth lesz majd. Donáth Anna még 2022-ben, anyasági szabadság címén mondott le a párt elnöki pozíciójáról, ezek után a vezetői feladatokra Gelencsér Ferencet választották meg a Momentum élére.

A Magyar Hang maga a párt forrásaiból már korábban úgy értesült, kifejezetten Dobrev Klárával kívánják Donáthot mint listavezetőt is szembeállítani 2024-ben, az európai parlamenti választásokon.

A még csak sziluetteket ábrázoló plakátok sok mémet inspiráltak, így például ezt a Donáth Anna helyére a csuklyás Palpatine szenátort, a Csillagok Háborúja főgonoszát ábrázolót is. A szerkesztőségünknek ez volt tippje, ugyanis tökéletesen odaillett:

Illusztráció: Pásztor Csaba / 168.hu

(Kiemelt kép forrása: Facebook)