Schiffer András szerint Donáth Anna lesz az ellenzék új vezetője

A volt parlamenti képviselő közölte, semmi meglepő nincs abban, hogy a frakció végül megszabadult Fekete-Győr Andrástól, Donáthnak pedig máris készítik elő a terepet, mire visszatér.

2022. július 8., 10:20

Szerző:

Értékelhetetlen politikai teljesítménye után egyáltalán nem meglepő hogy frakciója éléről is leváltották Fekete-Győr Andrást a Momentumban – közölte Schiffer András InfoRádió Aréna című műsorában, ahol az LMP volt társelnökével közéleti kérdésekről beszélgettek.

Szerinte úgy is lehet fogalmazni a Momentum lépésével kapcsolatban, nincs ott semmi látnivaló. Schiffer szerint teljesen egyértelmű, hogy a párt jelenlegi helyzetében

„Donáth Anna megváltóként térhet vissza.”

Erre szerinte két és fél év múlva kerülhet sor, és Dontáh a teljes ellenzéki térképet is átrendezheti. A Momentumon és a Demokratikus Koalíción kívül ugyanis ezen a térfélen életképes erő nem maradt. Donáth Anna pedig akár Gyurcsány Ferenc és lejáratódott pártja kezéből is sikerrel csavarhatja ki a kormányrudat – figyelmeztetett Schiffer.

Schiffer viszont hozzátette, keveset, vagy semmit nem tudunk arról azonban, Donáth Anna mit gondol a világról és azon belül Magyarország szerepéről.

Schiffer azt is elmondta, hogy a kormány által minden fórumon kárhoztatott globális minimumadó ötlete „nem ördögtől való,” ugyanakkor, mint azt korábban egy 24.hu-n publikált cikkében is kifejtette, az a jelenleg tervezett formájában nem szolgálná Magyarország érdekeit sem. A nagyvállalatok profitjának adóztatására például tökéletesen megfelelne, de a periféria országainak, mint amilyen Magyarország is, türelmi időt kellene biztosítani, hogy az adó ne érintse hátrányosan a felzárkózást.

(Kiemelt kép: Donáth Anna Fotó: Merész Márton / 168.hu)