Dobrev Klára tolmács lett

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője a Nyugati Pályaudvaron önkénteskedett.

2022. március 12., 08:57

Szerző:

A politikus Facebook-bejegyzésben számolt be arról, hogy a nemzetközi jegypénztárnál segédkezett a menekülőknek. A poszt szerint órákon át fogadta azokat az Ukrajnából érkező embereket, akik szerettek volna tovább utazni.

A képviselő több menekülő személyes történetéről is beszámolt. A jegyárusítás közben találkozott egy 50 év körüli nővel, aki menyeivel és csecsemő unokáival kényszerült elhagyni az otthonát, hogy – míg az apukák a fronton harcolnak – biztonságban eljussanak Varsóba. 

Egy másik, 60 év körüli nő arról mesélt, hogy Lengyelországból utazik Ukrajna felé, hogy valahol az ukrán–moldáv határon átvegye a háborús országban rekedt fiatalon megözvegyült fiától a hétéves unokáját.

Minden jegy és minden út sírással, kétségbeeséssel, gyásszal telített. És ők még a szerencsések, akiknek van hova menni...

– zárta bejegyzését a politikus.

(Kiemelt kép: Dobrev Klára Tatabányán. 2021. 10. 11. Fotó: Merész Márton)

10:49

Baleset miatt a helyszíni szemle és műszaki mentés idejére lezárták az M5-ös autópálya országhatár felé vezető oldalát Balástya közelében vasárnap délelőtt – közölte a rendőrség honlapján.

10:31

Ujhelyi István szerint Orbán Viktor aláírta az Európai Tanács (EiT) csúcstalálkozót lezáró dokumentumot, ami szembe megy a Fidesz-KDNP azon határozatával, amit el akarnak fogadtatni az EU jövőjéről szóló konferenciasorozat kapcsán.