Dobrev Klára Tatabányára látogatott: támogatói elárulták, miért gondolják alkalmasnak a DK jelöltjét

Ujjongó emberek, csillogó szemek, hatalmas taps és lelkesedés: igy fogadta a tömeg Dobrev Klárát.

2021. október 11., 21:34

Szerző:

Dobrev Klára Tatabányára látogatott hétfő délután, ahol a hideg, esős idő ellenére is sokan kíváncsiak voltak a DK miniszterelnök-jelöltjére. Sokan Magyarország távoli pontjairól érkeztek, csak hogy támogatni tudják a politikust. Dobrev többek között ismertette terveit a jövőre nézve. 

„Minket se a hideg se az eső nem bátortalanít el! Ugyanilyen bátran küzdünk majd meg jövőre a Fidesszel!”

– mondta lelkesítő szövegét Dobrev. A DK jelöltje azt is kifejtette, hogy miért pont ő a megfelelő ember az ország kormányzására. Szerinte:

„a Fidesznek hiába van szeme, a problémákat nem látja, hiába van füle, az embereket nem hallja és hiába próbálná megérteni az embereket, nincs lelke”

– fogalmazott a politikus, majd hozzátette – „nincs az a politikus, aki grafikonok által jó döntéseket tudna hozni. Aki nem látja a számok mögött az emberi sorsokat, a családokat és az embereket, az nem fog tudni kormányozni. Én viszont látom, így jól fogok tudni kormányozni, szívvel, lélekkel” – tette hozzá a DK jelöltje.

Dobrev arra is kitért, hogy noha az embereknek szándékukban áll, hogy elmondják, milyen problémákkal szembesülnek és szeretnének akár vitatkozni is, akkor sincs kinek elmondani, kivel vitatkozni.

„Aki a helikopterről néz le, annak csak térkép a táj”

– hangsúlyozta. Dobrev elmondta, hogy programjai között szerepel a panel program, a lakás és lakhatás megoldása, illetve a rezsi csökkentése, a jövedelem 20 százalékára. Célja, hogy a családoknak ne csak egy álom legyen a balatoni nyaralás. Természetesen ezeket a törekvéseit is lelkesedő tapsvihar fogadta. 

Mi a véleménye az embereknek? 

„Ki a pénzügyminiszter a családban? A nő. Ki hordja a gatyát? A nő. Ki tartja össze a családot? A nő.”

Hangzott el a válasz az egyik jelenlévőtől a tömegben, arra a kérdésre, hogy mi az a három, ok, ami miatt szavazatával Dobrev Klárát támogatta. A megkérdezettek egy része (inkább férfiak), Dobrev Klára szaktudására hivatkoztak és az Európai Parlamentben betöltött szerepe miatt találnák alkalmasnak az ország kormányzására.

Azonban a többségénél is az első és egyben döntő érv az volt, hogy „mivel nő”. A megkérdezettek azzal indokolták válaszukat, hogy „a nők másképpen gondolkodnak, mint a férfiak és ha képesek egy családot koordinálni, akkor egy ország vezetésével is elbírnak. A nők ugyanis mindent megoldanak” – mondták a jelenlévők.

 Kiemelt kép és galéria: Dobrev Klára kampányeseménye Tatabányán. 2021. október 11-én. Fotó: Merész Márton