Dobrev Klára meghívására a főpolgármester is részt vett a DK árnyékkormányának ülésén

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője személyesen invitálta meg Karácsony Gergelyt a párt szerdai Árnyékkormányülésére.

2023. december 6., 15:45

Szerző:

Mint ismert, a DK két héttel ezelőtt jelentette be hivatalosan is, hogy nem indítanak jelöltet a jövő évi választáson Karácsony Gergely főpolgármesterrel szemben. Egyúttal megállapodtak a hivatalban lévő kerületi polgármesterek újbóli közös indításáról is.

Az immár harmonikus együttműködést bizonyítja, hogy Karácsony Gergely elfogadta Dobrev Klára invitálását és személyesen is részt vett a DK Árnyékkormányának soros ülésén.

„Karácsony Gergelyt is meghívtam a ma reggeli Árnyékkormányülésre, mivel most tárgyaltuk azt a Budapest 2030 programot, amit a kormányváltás utánra ajánlunk Budapestnek és az agglomerációnak. Tudjuk, hogy Karácsony Gergely - akár csak a kerületi polgármesterek - 4 éve teljes kormányzati ellenszélben dolgozik. Nekik köszönhetően így is működőképes maradt a város, sőt számtalan olyan feladatot is ellátnak, amely a kormány dolga lenne.

De meg kellett határozni az előttünk álló időszak feladatait is: az önkormányzati választások után egy gondoskodóbb, szociálisan érzékenyebb várospolitika képviseletét, amely nagyobb figyelmet fordít a külső kerületekre és az agglomerációra is. A szociáldemokrata Árnyékkormány ebben kíván partner lenni” – írta a DK EP-képviselője a meghívójában.

(Kiemelt kép: Dobrev Klára és Karácsony Gergely a Demokratikus Koalíció Árnyékkormányának ülésén 2023. december 6-án. Fotó: Dobrev Klára FB-oldal)