Balaton-mentőcsomagot mutatott be a DK

A Demokratikus Koalíció Balaton-mentőcsomaggal védené meg a tavat.

2023. július 9., 12:18

Szerző:

Kocsis-Cake Olivio, a párt környezetvédelmi ügyekért felelős politikusa vasárnapi online sajtótájékoztatóján azt mondta, a „fideszes oligarchák” egyre több helyen sajátítják ki a partot, építik be a természetközeli helyeket luxusszállodákkal, -apartmanokkal és -kikötőkkel.

A DK ezt egy úgynevezett Balaton-mentőcsomaggal akadályozná meg, amelyben a többi között az szerepel, hogy a parttól számított 30 méteres szakaszra építési moratórium lenne, 50 méterig pedig a helyi önkormányzatok elővásárlási joggal élhetnének

ismertette a részleteket.

Ezen kívül kamerás megfigyelő rendszert is kiépítenének annak érdekében, hogy a környezeti károkat megelőzzék. Továbbá minden balatoni településen lenne egy szabadstrand.

Kocsis-Cake Olivio hozzátette: napról napra kevesebb az olyan hely, amit egy átlagpolgár élvezni tud, és amíg az Orbán-kormány marad, addig ezek a folyamatok nem állnak le.

(Kiemelt képünk forrása: A DK Facebook-csatornája)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.