Kórházba került a győri polgármester – fotó

Kórházba került Dézsi Csaba András, Győr polgármestere. 

2024. július 26., 16:20

Szerző:

A hírről maga a polgármester számolt be, Dézsi Csaba András a közösségi oldalán közzétett posztban tudatta: a szubintenzív osztályra került péntek reggel. 

Szubintenzívre került 

– Na, erre mondják, hogy “amikor a hóhért akasztják”… –  kezdte bejegyzését a hamarosan leköszönő polgármester, majd így fogalmazott: 

De, azt a népi bölcsességet is idézhetjük, hogy »a suszternek lyukas a cipője«. Egy kis átmeneti üzemzavar miatt a szubintenzíven kötöttem ki ma reggel. No, de most már helyre állt minden! Hála a kollégák gyors és lelkiismeretes munkájának, amit ez úton is hálásan köszönök mindenkinek!

– írta a közösségi oldalán.

Újraszámoltak a szavazatokat 

Mint ismert Dézsi Csaba András már nem sokáig lehet a város első embere, ugyanis a június 9-i önkormányzati választásokon Pintér Bence, a a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület, az LMP és a Momentum jelöltje győzőtt. Győrben egyébként újraszámlálás is volt, ám az sem változtatott az eredményen, így már biztos, hogy 2024. október 1-től ő veszi majd át a város vezetését. Az újraszámlálásról amúgy portálunk is hírt adott, mint ahogyan azt megírtuk Dézsi indítványozta az újraszámlálást, összesen hét szavazókörben. A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület (TSZVE) színeiben, LMP-, Momentum-, és MSZP-támogatással induló Pintér Bence szoros küzdelemben, 440 szavazat különbséggel győzte le a kormánypárti polgármestert. A választáson alulmaradt Dézsi beadványa szerint hét szavazókörben történhetett olyan jogsértés, amely szerinte indokolta az újraszámolást. 

A választás után ezt írta Dézsi 

A választás után Dézsi azt írta, tud veszíteni:

„Veszíteni tudni kell és most én is ezt teszem. Gratulálok Pintér Bencének, aki ha csak néhány száz szavazattal is, de elnyerte a következő 4,5 éves ciklus polgármesteri székét. Az ezzel járó munkát és a felelősséget is.” Később azért csalódottságában odaszúr egyet, erre utal Pintér a fenti posztjában:

Hazudnék, ha nem mondanám el azt is, hogy rosszul esett, hogy 25 ezer győri ember ellenben másra szavazott a jelenlegi polgármesteri választáson. Ráadásul egy olyan emberre, aki mind tudásában, mind tapasztalat hiányában jelenleg még alkalmatlan erre a feladatra 

– fogalmazott akkor. 

(Kiemelt képünkön Dézsi Csaba András, Fotó: Facebook)