Deutsch Tamás rávilágított arra is, mije nincs Hamiltonnak

Ezt is megmondta. Ennyi.

2021. július 30., 13:46

Szerző:

Felsorolt egy-két dolgot Deutsch Tamás, hogy mije van Hamiltonnak, ugyanakkor arra is rávilágított, hogy mije nincs. A Fidesz politikusa is beszállt a csütörtök óta tartó Hamilton-ügybe. Nyilván ő sem akart kimaradni, ha már Varga Judit igazságügyi miniszert, és a fideszes média újságírói is üzentek a brit pilótának, magyarul. Hamilton úgy beizzította a magyar közéletet, mint korábban George Clooney színész.

Bekapcsolódott a Hamilton-ügybe Deutsch Tamás is. Azt írta a Facebookon: Lewis Hamiltonnak van 7 világbajnoki győzelme, van lovagi címe, van szivárványos véleménye, nincs viszont még gyermeke. Ennyi”. Deutsch Tamás azért világított rá arra, hogy Hamiltonnak nincs gyermeke, mert a brit pilóta tegnap kritizálta a magyar kormány által elfogadott gyermekvédelmi törvényt (pedofiltörvényt). 

Hamilton azzal verte ki a biztosítékot a kormánypártiaknál, mert kiállt a magyar LMBTQ-közösség mellett, ugyanakkor azt írta a magyar pedofiltörvényről, hogy „mindenkinek, ebben a gyönyörű országban. A hétvégi nagydíj előtt szeretném támogatásomról biztosítani azokat, akiket hátrányosan érint a kormány LMBTQ-ellenes törvénye. Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető a hatalom részéről ez a törvény. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy önmaga legyen, nem számít, hogy kit szeret, vagy hogy milyen nemmel tud azonosulni”.

Hamilton egyébként Varga Judit igazságügyi minisztertől is megkapta, hogy ne nagyon szólogasson bele a magyar gyermekek védelmében, hanem inkább maradjon meg a saját területén, versenyezzen, mert ahhoz ért.

(Kiemelt kép: Dimény András / 168.hu / Emilio Morenatti / POOL / AFP)