Déli határ: idén annyiszor intézkedtek a rendőrök, mint tavaly összesen

A rendőrség adatai szerint idén már most többször intézkedtek az illegális bevándorlók miatt, mint tavaly egész évben.

2022. július 23., 07:13

Szerző:

Szombaton meghaladta az illegális bevándorlókkal, illetve az őket segítő embercsempészekkel szemben folytatott rendőri intézkedések száma a tavalyi, egész éves adatokat – írta a police.hu.

„Egyre nagyobb a migrációs nyomás a déli határszakaszon, hiszen 2022. január 1. és 2022. július 22. között már 123 851 alkalommal vontak eljárás alá illegális migránsokat, valamint az őket segítő embercsempészeket (a hatóságok). A 2021. január 1. és december 31. közötti időszakban ez a szám 123 516 volt” – közölték.

Mint írják: 

„A határvédők napi szinten találkoznak létrán átmászó, különböző tárgyakat dobáló – egyre gátlástalanabb – illegális migránsokkal, akik jellemzően rendőrségi, honvédségi járműveket, kamerákat rongálnak meg kövekkel, karókkal, fadarabokkal, tégladarabokkal. Feltűntek a déli határon a felfegyverkezett, illegális migránsbandák is, melyek új kihívások elé állítják a magyar határ védőit” – olvasható a police.hu oldalon.

(Kiemelt kép: Magyar rendőr és katona járőrözik a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében 2016. február 22-én. A hétvégén 501 határsértőt fogtak el a rendőrök. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

 

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.