Decemberben megnyílik a buszok előtt a Lánchíd – az autóknak lehet, hogy soha

A buszoknak december közepén megnyitják, az autók lehet, hogy soha nem térhetnek vissza a Lánchídra.

2022. október 28., 17:28

Szerző:

A Telex.hu információi szerint december 16-án elkészül a Lánchíd közúti pályatestje, megnyílhat a forgalom előtt a híd.

Egyelőre azonban még mindig nem lehet tudni a választ arra a kérdésre, hogy használhatják-e majd a hidat az autók vagy sem. A főpolgármesteri hivatal a lap kérdésére annyit árult el, hogy a teljes körű felújítás jövő év második feléig tart, de dolgoznak rajta, hogy addig az arra közlekedő menetrend szerinti buszoknak megnyithassák a hidat.

A hídrekonstrukció a lap információi szerint ütemterv szerint halad, hamarosan felkerül a végleges aszfaltréteg a híd közúti pályatestjére, novemberben a terv szerint pedig már megkezdik nehéz teherautókkal a próbaterhelését is.

Így nem lesz akadálya annak, hogy december 16-án átadják a közúti forgalomnak a hidat, úgy hogy közben a gyalogjárdákon, a híd egyéb részein még jövő év második feléig még dolgoznak kisebb-nagyobb munkákon – írja a lap.

A forgalom előtt december 16-tól nyitva lesz az út, de arra a kérdésre, hogy vajon a személyautókat letiltják-e a hídról vagy sem, még nincs válasz, sőt, a lap szerint még nem is dőlt el.

Korábban Karácsony Gergely arról beszélt, szólnak érvek az autós közlekedés kitiltása mellett. Mint közölte, a Lánchíd forgalma ugyanis minimális a többi hídhoz képest, a közösségi közlekedés viszont használja.

(Kiemelt képünk: a felújítás alatt álló Lánchíd 2022. február 8-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Tűz volt egy maglódi áruházban csütörtök este, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy több mint ötszáz embernek kellett elhagynia az épületet. Az MTI úgy tudja, hogy a tűz az Auchan-áruházban keletkezett.