Decemberben megnyílik a buszok előtt a Lánchíd – az autóknak lehet, hogy soha

A buszoknak december közepén megnyitják, az autók lehet, hogy soha nem térhetnek vissza a Lánchídra.

2022. október 28., 17:28

Szerző:

A Telex.hu információi szerint december 16-án elkészül a Lánchíd közúti pályatestje, megnyílhat a forgalom előtt a híd.

Egyelőre azonban még mindig nem lehet tudni a választ arra a kérdésre, hogy használhatják-e majd a hidat az autók vagy sem. A főpolgármesteri hivatal a lap kérdésére annyit árult el, hogy a teljes körű felújítás jövő év második feléig tart, de dolgoznak rajta, hogy addig az arra közlekedő menetrend szerinti buszoknak megnyithassák a hidat.

A hídrekonstrukció a lap információi szerint ütemterv szerint halad, hamarosan felkerül a végleges aszfaltréteg a híd közúti pályatestjére, novemberben a terv szerint pedig már megkezdik nehéz teherautókkal a próbaterhelését is.

Így nem lesz akadálya annak, hogy december 16-án átadják a közúti forgalomnak a hidat, úgy hogy közben a gyalogjárdákon, a híd egyéb részein még jövő év második feléig még dolgoznak kisebb-nagyobb munkákon – írja a lap.

A forgalom előtt december 16-tól nyitva lesz az út, de arra a kérdésre, hogy vajon a személyautókat letiltják-e a hídról vagy sem, még nincs válasz, sőt, a lap szerint még nem is dőlt el.

Korábban Karácsony Gergely arról beszélt, szólnak érvek az autós közlekedés kitiltása mellett. Mint közölte, a Lánchíd forgalma ugyanis minimális a többi hídhoz képest, a közösségi közlekedés viszont használja.

(Kiemelt képünk: a felújítás alatt álló Lánchíd 2022. február 8-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.