December 24-én már nem tud leszaladni a Lidl-be egy tejért

A CÖF partnere lett a Lidl, a kereskedelemben dolgozó magyar munkavállalók és családtagjaik érdekében december 24-én zárva tart a lánc kétszáz magyarországi boltja.

2023. november 10., 14:29

Szerző:

Partnerségre lépett a multi diszkontlánc a a fideszes békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórummal (CÖF), valamint a „modern keresztény-szociális értékrendet képviselő szakszervezet”, az Egyenlő.hu-val.

„A felek egyöntetű véleménye szerint ez egy úttörő lépés a kereskedelemben dolgozó magyar munkavállalók és családtagjaik számára, akik így békességben, nyugalomban tölthetik a teljes ünnepet szeretteik körében. A CÖF-CÖKA (Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány) és az Egyenlő.hu, a modern szakszervezet célja, hogy a kereskedelmi dolgozók érdekeit képviselve a szeretet ünnepén, december 24-én zárva tartsanak a kereskedelmi egységek” – idézi a közleményt a Telex

Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke piacvezető áruhházláncként példát szeretne mutatni. „A család fontossága nem kérdés számunkra, ezért úgy döntöttünk, hogy a szeretet ünnepére mind a 8500 munkavállalónk számára szabadnapot biztosítunk” – közölte, hozzátéve, hogy karácsony előtt egy nappal, 23-án meghosszabbított nyitvatartással készülnek. 

(Kiemelt képünkön a LIDL élelmiszer-kiskereskedelmi és diszkont áruház bejárata Fotó: Horst Galuschka/dpa / AFP)