Máris távozik a posztjáról a 3,8 milliárd forint közpénzből épült debreceni nemzetközi elitiskola igazgatója

2019. november 28., 17:35

Szerző:

Távozik pozíciójából Öreg János, az első tanévét szeptemberben – két óvodai és két általános iskolai csoporttal – kezdő Debreceni Nemzetközi Iskola (International School of Debrecen) igazgatója. A széleskörű nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakember feladata volt a 3,8 milliárd forint állami támogatásból épült komplexum tartalommal való megtöltése, különös tekintettel a tanítási-nevelési program akkreditálására.

Öreg János személyes okokból, közös megegyzéssel távozott pozíciójából – jelenetette be Papp László, Debrecen polgármestere november 28-án az önkormányzat közgyűlésén – írja a Civishír.

Fotó: isd.debrecen.hu

Arról az iskoláról van szó, amelynek honlapján a nyáron az volt olvasható, hogy az óvoda egy évre majdnem 2,5 millió forintba kerül, az iskola első öt évfolyamán kis híján 3 millió forintot kell fizetni, a következő öt év már majdnem 4 millióba kerül évente, az utolsó két évfolyam ára pedig megközelíti az 5 millió forintot, ugyancsak évente.

Ugyanakkor ösztöndíjprogramot is hirdettek a kevésbé tehetős gyerekek számára, a Civishír azt írja, hogy erre eddig 11-en jelentkeztek.

(A 24.hu nyomán)

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.