Az amerikai nagykövet annyira kiakadt az Orbán-Trump fotón, hogy Szijjártót idézett

Az már tényleg súlyos helyzet, amikor egy nagykövet klasszikusok helyett Szijjártót idéz. David Pressman megtette.

2023. április 3., 20:14

Szerző:

Korábban mi is hírül adtuk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök meglepetés-poszttal bátorította Donald Trump volt elnököt, „tartson ki” az által elhallgattatni kívánt felnőttfilmes színésznő Stormy Daniels számára kifizetett hallgatási pénz miatti büntetőügyében. A magyar miniszterelnök egy korábbi, közös fehér házi fotó kíséretében azt üzente,

„Folytassa a harcot, Elnök Úr! Mi Önnel vagyunk.”

David Pressman amerikai nagykövet mindezek után felháborodását fejezte ki, amiért Orbán láthatóan egy másik ország belügyeibe avatkozott be, és Twitteren, ahol a miniszterelnök is üzent, a következő idézettel válaszolt neki:

„Azzal fejezzük ki tiszteletünket, hogy nem avatkozunk bele más országok belügyeibe, hogy nem fejezzük ki véleményünket, vagy próbáljuk őket befolyásolni.” 

– közölte Pressman, aki mindezt Szijjártó Pétertől idézte. Bár a pontos idézet helyét még nem ismerjük, de a magyar külgazdasági- és külügyminiszter valóban számos alkalommal fogalmazott meg hasonló üzeneteket, az amerikai nagykövet felé is. Igaz, akkor pedig mindezt Pressman még a Kreml kommunikációjához hasonlította.

(Kiemelt képünk illusztráció. David Pressman beszél az ENSZ-ben, forrás: Twitter)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.