Végre Magyarországra ért a profi darts

Mind a négy magyar versenyző búcsúzott az első körben.

2021. szeptember 4., 11:40

Szerző:

Magyarország első PDC-dartsversenyét rendezik meg Budapesten a hétvégén. Az European Tour-sorozat keretében zajló Hungarian Darts Trophy-n a péntek-szombati selejtezők után vasárnap következik majd a végjáték. A 15-20 éve tervezgetett eseményt tavaly tartották volna meg, azonban közbeszólt a koronavírus-járvány, így ezt is egy évvel csúsztatták. A programot mindhárom napon 13 és 19 óra között bonyolítják, írja az NSO.

Az eredetileg 48 fősnek meghirdetett mezőny 47-re csökkent, miután Danny Noppert visszalépett édesapja szerdai halála miatt.

A négy magyar résztvevő közül Strbik Péter az angol Ross Smithszel, Rucska József a skót Alan Soutarral, Végső János – aki Kovács Patrikkal párban alkotja majd a csapat-vb-n induló magyar válogatottat – az angol Joe Murnannel, Jagicza Gábor a walesi Lewy Williamsszel mérkőzött a 140 ezer fontos (57 millió forint) összdíjazású torna első fordulójában. A továbbjutásra Végső Jánosnak volt a legnagyobb esélye, aki azonban többször is meccsnyilat hibázott, így 6–5-re kikapott Joe Murnantól. A játékosok vereségük ellenére azt mondták, felemelő érzés volt itthon pályára lépni, a szurkolóknak pedig hasonló lehetett, hogy magyarokat láthatnak a világ legjobbjaival küzdeni.

A szombati nap meccsét a kétszeres világbajnok, 36 éves Adrian Lewis és a 21 éves tehetség, Bradley Brooks játszotta. Fordulatos csata után, a döntő legben mind a ketten sorra hagyták ki a meccsnyilakat, ám végül Bradley Brooks tudott kiszállni. Érdekes statisztika, hogy Lewis kiváló, 99.63-as átlagot hozott a mérkőzés alatt, Brooks 95.19-ces eredménye azonban jobb kiszállási százalékkal párosult (36-55).

(Kiemelt kép: Kovács Attila / MTI)

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt