Golyóálló mellényben mutatta meg a csantavéri bérgyilkos, miként ölte meg a magyar vállalkozót

2019. július 29., 11:41

Szerző:

Kommandósok gyűrűjében vitték vissza a csantavéri bérgyilkosként hírhedtté vált D. Csabát a Pólus Center mögötti füves területre, ahol tavaly szeptemberben megölt egy 49 éves magyar vállalkozót - írja a Blikk.

A szerb-magyar kettős állampolgárságú bérgyilkos a helyszíni kihallgatás során egy szemtanú szerint teljesen közönyös arccal mutatta meg a rendőröknek, hol és miként végzett V. Lászlóval. D. Csabát a lapnak nyilatkozó szemtanú szerint rengeteg maszkos fegyveres vette körül, de a férfin nem volt csuklya, golyóálló mellényt azonban viselt. A szemtanú szerint látszott, hogy az egyenruhások komolyan felkészültek, nehogy D. Csabának megforduljon a fejében a szökés. A golyóálló mellény azonban vélhetően inkább az ő védelmében volt rajta.

A Budai Központi Kerületi Bíróság múlt szombaton egy hónapra elrendelte D. Csaba letartóztatását. A férfi ellen Magyarországon és Hollandiában elkövetett emberölés miatt volt érvényben hazai és nemzetközi elfogatóparancs. D. Csabát márciusban Prágában fogták el, majd a cseh hatóságok átadták Magyarországnak.

Holttestet találtak a XV. kerületben Rendőrök és bűnügyi helyszínelők dolgoznak a Szilas-pataknál, ahol a magyar vállalkozó holttestét találták meg
Fotó: Mihádák Zoltán

2018 szeptemberében 11 kilogrammnyi kokaint kínált eladásra V. László vállalkozónak, akivel a Pólus Center mögötti, a Szilas patakhoz vezető murvás úton találkozott. D. Csaba kokain helyett azonban édesítőszert tett az egyenként egy kilós csomagokba, amelyeket autóval szállított a találkozóra. amikor V. László a kocsijába behajolva ellenőrizni akarta, mi van a csomagokban, D. Csaba a nála lévő fegyverrel fejbe lőtte, a holttestet pedig a közeli Szilas patakba húzta. A gyilkosság után elvitte áldozata személyes iratait, mobilját és a táskáját is.

D. Csabát megalapozottan gyanúsítják azzal is, hogy 2018 július végén Amszterdamban egy kávézóban előre kitervelten fejbe lőtt egy ott lévő horvát állampolgárt, aki belehalt sérüléseibe. A holland hatóságok felajánlották a magyar hatóságoknak a büntetőeljárás lefolytatását, amelyet a Legfőbb Ügyészség Nyomozás Felügyeleti és Vádelőkészítési Főosztálya elfogadott.

D. Csaba az ülésen beismerte a Pólus Centernél történt gyilkosságot, a csalás bűntettét viszont tagadta. A Hollandiában elkövetett emberöléssel kapcsolatban nem tett vallomást.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.