Csütörtökön jön a rezsicsökkentés korlátozásáról szóló rendelet

Gulyás Gergely még nem tudja mennyivel nő a rezsije, de szerinte ki tudja majd fizetni.

2022. július 20., 17:46

Szerző:

Csütörtökön jelenik meg a rezsicsökkentés korlátozásáról szóló kormányrendelet, amely minden részletet tartalmaz

– derült ki a Telex videóinterjújából, amelyet Tusnádfrüdőn készítettek Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterrel. 

Gulyás szerint Oroszország rosszul döntött, amikor megtámadta Ukrajnát, Európa pedig erre a lépésre rossz válaszokat adott: „Mert az energetikára nem kellett volna ezeket a szankciókat kiterjeszteni. A kettő együtt az egekbe lőtte az energiaárakat. [...] Ezzel mindenkinek szembe kell néznie” – mondta Gulyás, hozzátéve, hogy a csütörtöki bejelentés a menekülés útját fogja felvázolni. 

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Európa jövőjéről rendezett pódiumbeszélgetésen a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 20-án. Fotó: MTI/Veres Nándor)

Tegnap 21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Tegnap 19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.