Csúnya önellentmondásba keveredett a Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója

Több mint 125 milliárdos állami tőkeinjekciót kapott a Balaton, de Guller Zoltán szerint ne támogassa a turizmust a kormány.

2021. június 26., 11:39

Szerző:

„Amikor az állam beavatkozik a turizmusba, az mindig nagyon veszélyes dolog.

Miniszterelnök úrtól kaptam feladatként, hogy ne okoskodjak, hanem hallgassak a helyiekre.”

Ezeket mondta Fonyódon Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója egy kerekasztal-beszélgetésen. Ugyanitt és ugyanekkor viszont eldicsekedett vele, hogy

legalább 125 milliárdnyi pénzt vitt a Balatonra az állami fenntartású Magyar Turisztikai Ügynökség.

Guller Zoltán azt is hozzátette, hogy gyakran kopogtatnak az ötleteikkel a képviselők az MTÜ székházban, ők pedig leellenőrzik, hogy fenntartható és finanszírozható-e az adott fejlesztés.

A turisztikai ügynökség vezetője azzal indokolta meg a tőkeinjekciót, hogy szerintük tenni kell valamit. „Budapesten ugyanis az attrakció maga a város, míg vidéken létre kell hozni attrakciókat” – mondta.

Az MTÜ szerint a vissza nem térítendő támogatásokkal kiegyensúlyozták az országon belüli egyenlőtlenséget. Majd hozzátette, hogy most már kivonná a kormányzat direkt támogatását a turizmusból.

(Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója az MTÜ strandfejlesztési programjának negyedik üteméről tartott sajtótájékoztatón Zánkán, 2020. július 31-én. Fotó: MTI | Vasvári Tamás)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.