Pár centin múlt az élete a két kamion közé beszorult autósnak

November 16-án, Szolnok külterületén a 4-es főúton található Szent István hídon egy forgalmi okokból lassító személyautóba hátulról becsapódott egy kamionos. Ezzel belökte az autót a személyautó előtt megálló másik kamion pótkocsija alá. 

2022. december 22., 12:02

Szerző:

A személyautó sofőrje a csodával határos módon túlélte a balesetet. Tömösközi Kata történetével a Magyar Közút szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy az ünnepek alatt várhatóan megnövekedett forgalomban is mindenki fokozottan figyeljen az utakon, hiszen ebből az esetből is látszik: mindössze pár másodperc is elég, hogy megtörténjen a baj. Fontos az is, hogy műszakilag megfelelően felkészített járművel induljunk útnak és utazás előtt tájékozódjunk az aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Útinform szolgálatánál.

Kata elképesztő higgadtsággal és összeszedettséggel nyilatkozik a baleset előzményeiről, az ütközés pillanatában tapasztaltakról és az eset feldolgozásáról. „Az ember amikor a filmekben lát ilyen autós üldözéseket vagy autófelborulásokat, még akkor sem hallasz ilyen hangokat. Iszonyatos volt, ahogy az autó elemei mindenféle erőhatásoknak engedelmeskedve gyűrődtek és elvágódtak. Szerintem soha életemben nem fogom ezt elfelejteni.”

Kata szerint mindössze azon a pár centin múlhatott az élete, amit a hátsó ülésen lévő, kutyáskonzervekkel teli nehéz szemeteszsák felfogott a kocsiját hátulról maga alá gyűrő kamion erejéből.

„A videó egy rövid animáción keresztül azt is bemutatja, hogyan történhetett az eset, hiszen az elöl haladó kamion egy vele szemben meggondolatlan előzést végrehajtó autó miatt kényszerült megállni, hogy elkerülje az ütközést” – olvasható a Magyar Közút videójának leírásában. 

(Kiemelt képünk: Pillanatfelvétel a Magyar Közút által, Tömösközi Katával készített interjúból, aki csodával határos módon túlélte, hogy személyautójában két kamion közé préselődött 2022. november 16-án. Fotó: Magyar Közút YouTube.)

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.