Csobbanás a Tisza-tóban: jéghideg vízbe mártóztak a fürdőzők

Ljasuk Dimitry szervezésében idén is megmártózhattak a jéghideg vízben a merészebb strandolók.

2024. január 6., 17:45

Szerző:

Az év első szombatján ismét a jéghideg vízbe merülhettek Tiszafüredi szabadstrandon azok, akiket vonzott az Újévi csobbanás és Tisza szentelés elnevezésű rendezvény. A résztevőkre a tiszafüredi mentőszolgálat munkatársai, két búvár és polgárőrök is vigyáztak. 

A jeges vízben való megmártózás előtt tea, pogácsa, zsíroskenyér várta az érdeklődőket, utána pedig lakókocsis és mobil szaunák segítségével melegedhettek fel a résztvevők – olvasható az esemény Facebook oldalán. Egyszerre 60-70 ember tudott melegedni a csobbanás után, a biztonság érdekében több turnusban engedték be az embereket a Tiszába. A tó hőmérséklete mindössze 5 Celsius-fok volt.

 

(Képek: Résztvevők az Újévi csobbanás elnevezésű rendezvényen a Tisza-tóban, a tiszafüredi szabadstrandnál vízkereszt napján, 2024. január 6-án. MTI/Czeglédi Zsolt)

 

 

Magyar Péter úgy tűnik vitára szállhat az EP-listavezetőkkel, mégis lesz vita a köztévén. Erről Dobrev Klára számolt be egy bejegyzésében, mely szerint az MTVA megkezdte egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan.