Gyorsan visszaszólt Lázár államtitkára Vitézy Dávid kritikájára

Ha csak fele annyit foglalkozott volna a jelennel mint a jövővel, nem itt tartanánk – közölte Csepreghy Nándor államtitkár.

2023. szeptember 6., 18:52

Szerző:

Erős visszaszólást kapott Lázár Jánossal kapcsolatos kritikáira Vitézy Dávid a minisztériumból. Csepreghy Nándor, a Lázár János-vezette Építési és Közlekedési Minisztérium parlamenti államtitkára szerint Vitézy kormányzati beosztásban nem remekelt annyira mint a Facebookon megfogalmazott kritikáiban:

„Ha az államtitkársága idején feleannyit foglalkozott volna a jelennel, mint a távoli jövővel, most kevesebb bajunk lenne a vasútnál. Sajnos azonban többet költött látványtervekre és fantasztikus elképzelések kidolgozására, mint a pálya karbantartására, a meglévő járművek felújítására, vagy a kapacitások és a menetrendi álmok egymáshoz illesztésére” – mondta el az államtitkár a hvg.hu-nak.

Vitézy Dávid korábban felhívta a figyelmet arra, hogy az elvileg spórolási okokból leállított budapest környéki, mindösszesen 4-5 miliárd forintnyi beruházás feltétlenül szükséges lenne a főváros és az agglomeráció fejlesztéséhez, ráadásul a leállás többe kerül, mintha az építkezést folytatnák:

Nyilván nem arról van szó, hogy lett valakinek egy jobb ötlete, hanem arról, hogy egész egyszerűen lemondott a szaktárca a budapesti vasúti hálózat kapacitásbővítéséről, versenyképességének javításáról, amire számos más jel is utal – kommentálja a döntést. vitézy MÁV-val kapcsolatos kritikáiból pedig Csepreghy egyértelmű, személyes sértődöttséget vélt kiolvasni amiatt, hogy Palkovics László lemondása után nem ő lett a miniszter, és cáfolta, hogy kikérték volna a közlekedési szakember véleményét:

„Ez valami lázálom lehet, Lázár miniszter úr soha nem kért fel semmilyen együttműködésre, így aztán olyan beszélgetés is legfeljebb a képzeletükben zajlott le, miszerint én más feladatot szerettem volna” – mondta el az államtitkár, aki azt üzente még: odamondogatás helyett inkább legyen Vitézy konstruktív.

Korábban kiderült: a déli körvasút és a Galvani-híd fejlesztést is teljesen leállítja Lázár János Építési és Közlekedési Minisztériuma az államháztartásnak való spórolás jelszavával.

(Kiemelt képünk forrása: Lázár János Hivatalos Facebook-oldala)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.