Csapadékos idő várható, leeshet az első hó is

Az előrejelzések szerint körvonalazódik az első havazás az Északi-középhegységben.

2022. november 15., 12:17

Szerző:

Mediterrán ciklonok alakítják a következő napok időjárást, már szerdán többfelé hullhat kiadós eső. Átmeneti szünet után pénteken egy újabb mediterrán ciklonnak köszönhetően ismét csapadék érkezik. Ekkorra északkelet felől a Kelet-európai-síkságot elárasztó hideg levegőből már az északi-északkeleti országrészbe is eljut annyi, amely épp átfedésbe kerülhet a csapadékkal, így északon, északkeleten megérkezhet az első havazás.

Kedden a többfelé párás, ködös reggelt követően a csapadék egyre inkább északkelet felé tolódik, így napközben a keleti országrészben többfelé, a középső és nyugati részeken elszórtan alakulhat ki gyenge eső, zápor, szitálás, írja az Időkép. Csak kevés helyen süthet ki a nap, sokfelé marad a szürke, felhős idő. A Dunántúlon helyenként élénk lehet a délies szél. A délutáni órákban 7 és 14 fok közötti maximumok várhatóak. 

Szerdán is sokfelé marad a szürke, nyirkos idő, reggelre többfelé képződhet sűrű köd. Egy mediterrán ciklon hatására sokfelé készülhetünk esőre, az ország déli-délkeleti kétharmadán többfelé jelentős mennyiség is hullhat. Délutána Dunántúlon feltámad az északira forduló szél. Hajnalban 3-8 fok várható, a legmagasabb hőmérséklet pedig 7 és 13 fok között alakul.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Komka Péter/MTI)

13:10

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos keresések formálták legnagyobb mértékben az idei év összesített magyar Google-listáját, a felkapott keresések tízes toplistáját Ukrajna vezeti