Csányi Sándor: Orbán Viktor mindig személyesen fizetett, soha nem utazott vendégként

2019. április 12., 21:24

Szerző:

Az OTP elnök-vezérigazgatójával, a Magyar Labdarúgó-szövetég elnökével az RTL Klub Híradója készített interjút. Magyarország második leggazdagabb embere kapott egy kérdést arról is, hogy Orbán Viktor az ő magánrepülőgépén utazott-e el a 2018-as oroszországi futball-világbajnokság döntőjére, és ha igen, az útját ki fizette. 

– Orbán Viktor utazásait, beleérve a szállását, mindent, amikor úgy alakult, bár nem tudnám megerősíteni, hogy velünk utazott, de amikor úgy alakult, mégis mindig személyesen fizette ki. Tehát soha nem utazott vendégként

– válaszolta Csányi Sándor, kérdés azonban , miből futja erre a miniszterelnöknek, a 2019-es vagyonnyilatkozata szerint ugyanis csak 1 395 000 forint megtakarítása van úgy, hogy egy év alatt 600 ezer forintot sikerült lefaragnia a tartozásából, a lakáshiteléből 4 millió 184 ezer után már csak 3 millió 516 ezer van hátra.

Az egyébként, amit Csányi Sándor állít, némiképp ellentmond Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök közlésének, 2018 szeptemberében legalábbis hatalmas botrány tört ki, miután kiderült, hogy Orbán Viktor július 25-i várnai magánrepülőgépes útját egy Bombardier Global 6000típusú magánrepülőgép fedélzetén a MOL Vidi Ludgorec elleni meccsére a székesfehérvári futballklub tulajdonosa, Garancsi István fizette. Bár ez enyhén szólva felveti a korrupció és az összeférhetetlenség gyanúját, hiszen Garancsi István cégei több milliárd forint értékben nyertek állami megbízásokat, a miniszterelnök azzal rázta le magáról az ügyet, hogy harminc éve is így repült, és ezután is így fog.

Csányi Sándor egyébként egy 14 személyes Dassault Falcon 900 EX típusú, HA-LKZ lajstromszámú magánrepülőgépet használ. Előfordulhat, hogy 2018. október 4-én Orbán Viktor vele repült el Londonba megnézni a MOL Vidi Chelsea elleni meccsét

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.