Csaknem 9,4 millió forintért dicsérte a kormányt Dennis Prager az MCC Feszten

Az amerikai jobboldali műsorvezető kétszer fél órás performanszért kapott ennyit.

2022. január 19., 21:13

Szerző:

9,4 millió forintnak megfelelő összeget (30 000 dollárt) fizetett a kormányközeli Matthias Corvinus Collegium (MCC) az amerikai jobboldal médiacelebjének, Dennis Pragernek a tavaly augusztusi fellépéséért az MCC Feszten Esztergomban, ahol a magyar kormányt dicsérte, és a nyugati kultúra megmentőjeként tüntette fel – írta az Átlátszó.

A szerződés szerint Dennis Prager két részletben kapta meg a pénzt. Az első felét a fesztiválon tartott fél órás beszédéért kapta, míg a maradék 15 ezer dollárt egy podcast-műsorért, amiben az oktatás helyzetéről beszélgettek. A Southern Poverty Law Center (SPLC) Hatewatch nevű blogja megkérdezte erről Pragert, aki elmondta, hogy valójában csak 20 ezer dollárt kapott, ugyanis tízezret (kb.3 millió forint) buisness class repülőjegyre költött. Az elszállásolását már az MCC intézte „saját költségen”.

Az MCC Feszten nem ő volt az egyedül külföldi felszólaló, itt szólalt fel Tuker Carlson is, aki hasonlóan az amerikai jobboldalt erősíti.

(Kiemelt kép forrása: MCC Facebook)

20:28

Zivatarveszély miatt két megye több járására másodfokú riasztást adott ki kedd este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, jelentős mennyiségű csapadék, illetve jégeső kísérhet.

2022. május 24., 19:16

A város közösségének bevonásával döntött a pécsi önkormányzat a város új szlogenjéről, amely a következő lesz: Pécs – Mediterrán szerelem – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata kedden az MTI-vel.