Csák János: Minden állami vezetőnek kötelessége betartani a törvényeket

Miután hétfő délelőtt kirúgták L. Simon Lászlót a Nemzeti Múzeum éléről, az igazgató eltávolítását elrendelő Csák János minisztert kérdezte a történtekről a Parlamentben Hiller István szocialista képviselő – írja a 24.hu.

2023. november 6., 19:17

Szerző:

A beszámoló szerint az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi, hogy pontosan milyen magatartást tanúsított L. Simon, akinek az a „munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette”. Hiller arra is rákérdezett, hogy a Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás kiállítás nem tetszett-e Csáknak vagy politikai gesztust tesz a radikális jobboldalnak Magyarországon.

Csák János a törvények betartását hangsúlyozta a történtekkel összefüggésben.

„Mi lenne, ha például az atomerőmű vezetője azt mondaná, hogy ő válogat a törvények közül, hogy melyiket tartja be?”

Tette föl a kérdést a miniszter. Kiemelte, minden állami vezetőnek kötelessége betartani a törvényeket.

Hiller újbóli kérdésére Csák azt mondta:

„Én itt egy szolga vagyok, önök, és a nép szolgája, aki végrehajtja a törvényeket.”

L. Simon Lászlóról azt mondta,

pályája elismerendő, mint lebegő értelmiségi, mint borász, mint népfőiskolai vezető, mint tévésztár, de sajnálatos módon vezetőnek alkalmatlan.

(Kiemelt kép: Csák János, Washingtonban az ünnepségen. Fotó: Facebook-oldala)

A 37 négyzetméteres, korábban magántulajdonban lévő erdőt a magyar állam kisajátította az épülő Budapest-Belgrád vasútvonal miatt. Felmérték, hogy mennyit érhet az ingatlan, és megállapították, hogy egy forinttal tudják gazdagítani a tulajt. Végül mégis fölfelé kerekítettek, amit a postás is megkétszerezett, mert nem volt nála apró.