Csak a választás után tárgyalna a tanárokkal az EMMI

Kivárnak az egyeztetéssel.

2022. március 21., 17:45

Szerző:

A helyettes államtitkár figyelmét a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hívta fel arra, hogy a sztrájktörvény szerint a sztrájk ideje alatt is folytatni kell a tárgyalásokat, de Kisfaludy László szerint a következő sztrájktárgyalást már csak a választás, az új kormány felállása után kellene megtartani.

A két szakszervezet javasolta, március 23-án egyeztessenek a sajtón keresztül közzétett ígéretekről, a még elégséges szolgáltatásról szóló rendelet alkalmazásának tapasztalatairól, erre kaptak választ - írja a 24.hu.

A két szakszervezet újabb levelében ismét jelezte, az egyeztetésre a sztrájktörvény kötelezi a feleket, a választásokig még két hét van hátra. A hosszú szünet a két egyeztetés között nem felel meg a törvény által előírt kötelezettségnek, a választások után pedig nekik azzal kell tárgyalniuk, akit a majdani kormány kijelöl.

A PDSZ és a PSZ Kisfaludy László válaszából arra következtet, hogy a megállapodásra semmi remény sincs, noha a kormány már uniós támogatást is igénybe tudna venni a bérkövetelések teljesítésére. Azt kérik, a helyettes államtitkár az egyeztetésen vegyen részt az általuk javasolt időpontban, vagy ajánljon még a héten egy másik, neki megfelelő időpontot.

(Kiemelt kép: A Szent László Gimnázium a pedagógussztrájk napján. Fotó: Márványi Dóra)