Csak egy fiú élte túl, a többieket még keresik a Balatonban

Két fiú merült el szombat este a Balatonban, körülbelül 300-350 méterre Balatonaliga partjaitól a balatonvilágosi strandon, helikopterrel és szonárral keresik őket. 

2022. június 7., 08:20

Szerző:

A 17 és 18 éves bódvalenkei fiatalok harmadik társukkal együtt indultak úszni, már épp kifelé tartottak a vízből egy szörfdeszkába kapaszkodva, amikor ketten elmerültek. A harmadik fiatalnak egy csónakos segített kijutni a partra, miután felfigyelt annak segélykiáltásaira – írta az Index.

A rendőrség és a vízirendészet a bejelentés után azonnal megkezdte a kutatást szonárral az eltűnt fiúk után. Az RTL Klub Híradójának beszámolója szerint hétfőn már helikopterrel is keresték őket. A csatorna stábjának sikerült beszélnie a két napja a helyszínen tartózkodó, egyik elmerült fiú családjával, nyilatkozni viszont egyikük sem akart. Az egyik rokon azt ugyanakkor elárulta, hogy

a fiatalok a nádasban találták azt a szörfdeszkát, amibe kapaszkodva bementek a mély vízbe.

Elmondása szerint mindhárom fiú tudott úszni valamennyire. Az életben maradt harmadik fiatalemberről kiderült, hogy még mindig sokkos állapotban van, ezért a baleset körülményeiről is keveset tudni még. Az RTL Klub Híradója a másik eltűnt fiú családjával is tudott beszélni. A nevelőapa közölte, hogy őt kisebbik fia értesítette a tragédiáról. Ő maga ekkor Balatonvilágoson tartózkodott, így a balesetet sem látta, ugyanis hamarabb visszament a szállásra.

 

(Kiemelt kép: Stormy weather and high waves on the Balaton lake at a dog friendly beach is seen in Fonyod, Hungary, on 5 August 2020, Michal Fludra / NurPhoto / NurPhoto via AFP)