Amire van pénz: 50 millió forintunkból készül ez a szobor

Szobor készül Győrben Csaba királyfiról, a székely himnusz megalkotásának évfordulójára, amely több mint 50 millió forintba kerülhet.

2022. május 21., 11:09

Szerző:

A szobrot Lebó Ferenc szobárszművész készíti a győri városvezetés megbízásából. Az Úgytudjuk információ szerint a szobor és elhelyezése több mint 50 millió forintba fog kerülni.

Lebó Ferenc korábban a Városháza előtt lévő új alkotásokon is dolgozott. A „Szívügyünk Győr”– feliraton, illetve a Győr-kereszten egyaránt. Ezekért 8,8, illetve 14 millió forintot fizetett a város. Hogy az új szobor hol lesz, azt egyelőre nem tudni.

(Kiemelt kép forrása: Dézsi Csaba Facebook-oldal)

07:20

Tüntetők ellen intézkedek a rendőrök a csütörtök esti bejelentett státusztörvényellenes demonstráció lezárulta után. A TASZ helszínen lévő megfigyelője szerint a résztvevők csak a békés gyülekezéshez való jogukat gyakorolták.

Tegnap 19:54

Új program indítását tervezi a kormány, amelynek keretében ösztönözni fogják a magyar vállalkozások külföldön keletkezett profitjának hazai befektetését a kapacitásaik bővítése érdekében – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Oslóban.