Cicaharc: míg az államtitkár következménynélküliséggel nyugtat, egy elnökjelölt zseniális lehetőséget ajánl Orbánék visszaverésére

A családügyi államtitkár nem érez erkölcsi dilemmát amiatt, hogy a Fidesz az emberektől tarhál további kampányra. CSOK Katalin és Puszi Erzsi gigászi küzdelme.

2018. január 6., 10:44

Szerző:

Novák Katalin családügyi államtitkár és Fidesz-alelnök szerint egy-két száz, de akár ezer forinttal is elkötelezheti magát bárki a kormány Soros György elleni harca iránt, és kedvesen afelől is megnyugtatja a nyilvánosságot, hogy

„senkinek semmilyen negatív következménye nem lehet természetesen, hogyha ilyen támogatást nem kíván adni”.

Novák Katalin

Erre ugyan eddig nem is gondoltunk, ám kormány családügyekért felelős államtitkára nemcsak ennyit árult el. A Hír TV kérdésére válaszolva ugyanis, miszerint: nem tartja-e erkölcsileg aggályosnak a kormány, hogy pénzt kér azoktól is a Soros György elleni kampányra, akik eleve kiskeresetűek, így a kisnyugdíjasok és a nagycsaládosok, olyan vehemenciával vette védelmébe a fideszes akciót, hogy az már-már meglepő:

Orbán pénzkunyerálós levele
Fotó: 168 óra

„Én nem érzek ebben sem kényszert, sem bármilyen erkölcsi dilemmát” - jelentette ki Novák Katalin.

A Fidesz a múlt héten küldött levelet csekkel azoknak, akik megadták adataikat, hogy pénzt kérjen a párt Soros elleni kommunikációs hadviselésének támogatására. A kormány egyébként több tízmilliárd forintnyi közpénzt már feláldozott erre a célra, ráadásul a Fidesz nemcsak azonos elemeket, hanem egy az egyben ezt a kampányt folytatná tovább, így egyértelmű: azok az adófizetők is hozzátették a magukét ehhez a politikai küzdelemhez, akik nem értenek vele egyet.

Erre kívánt a megfelelő módon reagálni a leghíresebb magyar macska, azaz az Elnökasszony. Az Erzsi for president Facebook-oldalon jelent ugyanis meg a zseniálisnak nevezhető elnöki üzenet:

„Aki csekket kapott Orbántól, hogy adakozzon a Fidesz-kampányra, nagyon kérem, adjon fel neki 5 forintot. Ennek a postaköltsége ugyanis 174 Ft, amit a Fidesz fizet. Puszi, Erzsi!"

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.