Kiugrott egy idős beteg a ceglédi kórház negyedik emeletéről

Kiugrott egy beteg a ceglédi Toldy Ferenc Kórház negyedik emeletéről. A halálának körlményeit a rendőrség vizsgálja, a kórház pedig belső vizsgálatot indított az ügyben.

2022. december 27., 06:37

Szerző:

Infúziós állvánnyal törte ki kórházi kórtermének ablakát egy idős beteg Cegléden, hogy a 4. emeletről a mélybe vesse magát a karácsony előtt. A dolgozók órákon át keresték a férfit, holttestére végül másnap reggel találtak rá – írta a Bors.

A lapnak az esettel kapcsolatban az intézmény főigazgatója csak annyit mondott, hogy belső vizsgálatott folytatnak az ügyben, így annak lezártáig nem tud tájékoztatást adni a körülményekről. A kórház mellett a rendőrség is kivizsgálja az esetet. Mint írták, a „A haláleset körülményeit a Ceglédi Rendőrkapitányság – az általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint – vizsgálja. Idegenkezűség gyanúja nem merült fel.”

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu / Dimény András)

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.