A Tesco korlátozza a megvásárolható burgonya és tojás mennyiségét, az Auchan nem

Csütörtökön jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy az étkezési burgonyára és a tojásra is kiterjeszti a kormány a hatósági árat. Az erről szóló kormányrendelet alapján az árstopok év végéig biztosan érvényben lesznek. Annak jártunk utána, mely üzletek korlátozzák a megvásárolható mennyiséget az áruhiány kialakulásának megelőzésére. 

2022. november 11., 13:00

Szerző:

Csütörtöktől kibővült az ársapkás termékek listája. Ezzel az árstopos élelmiszerek köre a következőkre bővül: tojás, étkezési burgonya, liszt, napraforgóolaj, sertéshús, csirkehús, 2,8 százalékos tej és kristálycukor. Az üzletek egy része elkezdett mennyiségi korlátozást bevezetni a tojásra és az étkezési burgonyára is.

A Tesco már lépett

 

Megkeresésünkre a Tesco a vásárlási limitet bevezetéséről tájékoztatta a lapunkat. A friss tojásra és az étkezési burgonyára november 10-től az alábbiak szerint vetnek ki mennyiségi korlátozást: 

  • lédig étkezési burgonya bármilyen összetételben, több fajta együtt vásárlása esetén is: 2 kg/nap/háztartás
  • Csomagolt étkezési burgonya esetén: 1 csomag/nap/háztartás (kiszereléstől függetlenül, összesen 1 csomag). Például 1 csomag 3 kg-os burgonya, vagy 1 csomag 5 kg-os burgonya.
  • Friss tojás esetén: 1 doboz/háztartás/nap bármely kiszerelésből. Azaz 1 doboz 10 db-os vagy 1 tálca 30 darabos.

Maczelka Márk, SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője azt közölte, hogy a Spar egyelőre még nem hozott döntést az ügyben. 

Az Auchan áruházaiban jelenleg nincs mennyiségi korlátozás az érintett termékek körében – tájékoztatott Vorigin Dóra külső kommunikációs menedzser. 

Az alábbi Príma-üzletben készült fotót a Diétás Magyar Múzsa Facebook-oldalon tették közzé:

Megkérdeztük többek között az Aldit, Lidlt és a Prímát, hogy terveznek-e hasonló intézkedéseket. Amint megérkezik a válasz, cikkünket frissítjük.

(Kiemelt képünk illusztráció. Tojások a CBA boltjában az Anker közben. MTI/Szigetváry Zsolt)

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.