A Lidl is korlátozza, mennyi krumplit és tojást lehet venni

Sorra vezetik be az üzletek a mennyiségi korlátozást a két új ársapkás termékre – a krumplira és a tojásra – az áruházláncok. A Lidl kiszereléstől függően határozta meg, mennyit lehet belőlük egyszerre vásárolni. 

2022. november 11., 18:25

Szerző:

Csütörtöktől kibővült az ársapkás termékek listája a tojással és az étkezési burgonyával. Amint az várható volt, az üzletek egy része elkezdett mennyiségi korlátozást bevezetni a két új ársapkás termékre, megelőzendő, hogy hiánycikké váljanak, ahogy az a kristálycukorral is történt. 

Mint arról korábban beszámoltunk a Tesco korlátozza a megvásárolható burgonya és tojás mennyiségét, az Auchan nem.

Amint az Lidl áruházláncnak a Telexnek adott válaszából kiderül:

a kimérős burgonyából 5 kiló, a csomagoltból 1-3 csomag, a tojásból pedig 30 darab vehető egyszerre.

Az áruházlánc egyelőre nem tapasztalt megnövekedett keresletet egyik termékre sem, ugyanakkor – mint írják – kiskereskedelmi vállalatként alapvető feladatuk és felelősségük a magyar lakosság folyamatos élelmiszer-ellátása, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy az áruellátás minden áruházban folyamatosan biztosított legyen. „Ugyanakkor a készletek folyamatos elérhetőségének biztosítása érdekében mennyiségi korlátozást vezettünk be a tojásra és a burgonyára is. Ennek értelmében a lédig burgonya esetében maximum 5 kg, a csomagolt burgonya esetében kiszereléstől függően 1-3 csomag, míg tojásból maximum 30 db az egyszerre megvásárolható mennyiség.”

(Kiemelt képünk: A Lidl élelmiszer-kereskedelmi hálózat áruháza a fővárosban, a Ferenciek terén. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)