Bűnügyi helyszín lett az összetört BLM-szobor környéke

Csütörtökön még fegyveres katonák is megjelentek a Ferenc téren, péntek reggel viszont egy szélsőjobboldali szervezet összetörte a szobrot.

2021. április 2., 09:27

Szerző:

Csütörtök délután állította fel Szalay Péter Black Lives Matter című szobrát a IX. kerületi önkormányzat. Az alkotás erős indulatokat gerjesztett.

 
 
Szalay Péter Black Lives Matter című szobra, melyet a Ferenc téren állított ki a IX. kerületi önkormányzat. Fotó: Merész Márton
 

Még aznap paravánt emelt a szobor köré a Mi Hazánk Mozgalom, és valaki egy fehér festékkel is leöntötte a szobrot. A rongálót elfogták.

 
 
Fotó: Merész Márton
 

A szobrot rendőrségi szalaggal vették körbe, csütörtökön pedig fegyveres katonák is megjelentek a Ferenc téren.

 
 
Fotó: Merész Márton
 

A ferencvárosi polgármestert, Baranyi Krisztinát a KDNP is arra szólította fel, hogy tüntesse el a szobrot.

 
 
Fotó: Merész Márton
 

Az alkotást végül péntek reggel a Légió Hungária nevű szélsőjobboldali szervezet tagjai törték össze.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.