Leszavazták az éjféli zárórát a bulinegyedben

Nyolcan tartózkodtak és heten szavaztak igennel az önkormányzat ülésén, így nem lesz éjféli záróra a bulinegyedben.

2022. október 20., 12:56

Szerző:

Nyolc tartózkodással és hét igen szavazattal zárult a bulinegyedben éjféli zárórát elrendelő előterjesztés szavazása Erzsébetváros ellenzéki vezetésű és többségű képviselő-testületének szerdai ülésén – derül ki Vajnai Attila helyi aktivista Facebook-bejegyzéséből. Vajnai azzal posztolt egy fotót: „Újra megígérte a polgármester, hogy szigorúbb fellépésre kéri a rendvédelmi szerveket a kerületben” – írja a hvg.hu. A fotón az is látható, hogy a kerület DK-s polgármestere, Niedermüller Péter is a nemmel felérő tartózkodás-gombot nyomta meg. Igennel a Fidesz képviselői, függetlenek és az éjféli zárást követelő Élhető Erzsébetváros képviselője, Garai Dóra szavazott.

Szeptemberben, a belső-erzsébetvárosi zárórával és az az alól mentesítő kritériumrendszerrel kapcsolatos döntéseket előkészítő munkacsoport teljes mellőzésével került elő egy önkormányzati előterjesztés az éjféli zárról, amelyről aztán a polgármester azt mondta, az „csak egy ötletszerű munkaanyag”.

(Kiemelt képünk illusztráció. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Tegnap 18:23

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Tegnap 17:09

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.

Tegnap 15:31

Szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is tovább csökken. A benzin bruttó 5 forinttal, míg a gázolaj bruttó 4 forinttal fog kevesebbe kerülni.