Leszavazták az éjféli zárórát a bulinegyedben

Nyolcan tartózkodtak és heten szavaztak igennel az önkormányzat ülésén, így nem lesz éjféli záróra a bulinegyedben.

2022. október 20., 12:56

Szerző:

Nyolc tartózkodással és hét igen szavazattal zárult a bulinegyedben éjféli zárórát elrendelő előterjesztés szavazása Erzsébetváros ellenzéki vezetésű és többségű képviselő-testületének szerdai ülésén – derül ki Vajnai Attila helyi aktivista Facebook-bejegyzéséből. Vajnai azzal posztolt egy fotót: „Újra megígérte a polgármester, hogy szigorúbb fellépésre kéri a rendvédelmi szerveket a kerületben” – írja a hvg.hu. A fotón az is látható, hogy a kerület DK-s polgármestere, Niedermüller Péter is a nemmel felérő tartózkodás-gombot nyomta meg. Igennel a Fidesz képviselői, függetlenek és az éjféli zárást követelő Élhető Erzsébetváros képviselője, Garai Dóra szavazott.

Szeptemberben, a belső-erzsébetvárosi zárórával és az az alól mentesítő kritériumrendszerrel kapcsolatos döntéseket előkészítő munkacsoport teljes mellőzésével került elő egy önkormányzati előterjesztés az éjféli zárról, amelyről aztán a polgármester azt mondta, az „csak egy ötletszerű munkaanyag”.

(Kiemelt képünk illusztráció. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Fennállása huszadik évfordulójához érkezett az MVM Partner Zrt., Magyarország legnagyobb villamosenergia-nagykereskedője. Az elmúlt két évtizedben a társaság nagy utat bejárva és jelentős mérföldköveket elérve számos módon járult hozzá a magyar villamosenergia-rendszer ellátásbiztonságához és a rezsicsökkentés biztosításához.