Budapesten alacsonyabb a koronavírus-fertőzöttek aránya, mint országosan

A főváros fizetésképtelenné válhat november végére. 

2021. január 21., 19:48

Szerző:

A főváros által szeptember óta elvégzett, a koronavírus kimutatására alkalmas mintegy 21 ezer PCR-teszt 816 esetben mutatott ki fertőzést, az adatokból az látszik, hogy a budapesti új esetek száma lakosságarányosan az országos átlag alatt van - mondta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy csütörtöki online háttérbeszélgetésen.

Közölte, jelenleg nincs tudomásuk olyan idősotthonról, ahol a járvány erősebben jelen lenne, gócpont alakult volna ki.

Kiss Ambrus hozzátette: az idősotthonokban dinamikusan csökken a fertőzött ellátottak száma. A gyógyultak aránya pedig jelentős mértékben növekedett. Ebből is látszik, hogy a járvány második hulláma talán most már lecsengőben van az idősotthonaikban - vélekedett.

A fővárosi önkormányzat és több kerület tájékoztatási kampányáról szólva elmondta, az a fővárosi adófizetőknek 22 millió forintba - plusz áfába - kerül. Jövő hét elejétől már buszokon, a járművek padlóin, szelektív hulladékgyűjtőkön és szemátszállító járművek oldalán is lesznek tájékoztató matricák.

A kampánnyal a fővárosiak figyelmét hívják fel azokra közszolgáltatásokra, amelyek veszélybe kerülhetnek a koronavírus-járvány, a gazdasági válság és a kormányzati megszorítások miatt - mondta Kiss Ambrus, kiemelve: az iparűzési adó elvonása következtében a főváros fizetésképtelenné válhat november végére. (MTI)

 

2024. április 26., 11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

2024. április 25., 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.