Már a testületi ülés előtt benne volt a budakeszi újságban, hogy ott mit fognak megszavazni

2020. február 28., 17:40

Szerző:

A 444 cikke szerint Szemző Áronnak, a fideszes többségű budakeszi testület momentumos tagjának a csütörtök reggel kezdődő testületi ülés elején a többiekhez hasonlóan kiosztották a helyi önkormányzati lap, a Budakeszi Hírmondó friss számát. Szemző csak este, az ülés után olvasott bele, és észrevette, hogy

a lapban kész tényként számoltak be három olyan helyi pályázatról, amikről a testület tagjai csak a már említett ülésen szavaztak.

A furcsaság Hargitai Zsuzsának, a DK helyi képviselőjének is feltűnt, ő a Facebookon egy kommentben azt írta: „A szépséghibája a dolognak csupán annyi, hogy előbb jelent meg a pályázati felhívás, mint ahogy a Képviselő Testület meghozta a döntést! Legalább a demokrácia látszatát fenn kellene tartani!”

A Hírmondó erre azt írta, nem látnokok ők, csak

„a bizottsági előzetes támogató állásfoglalásokra alapozva adtuk le így a nyomdatervet, annak tudatában, hogy a nyomdában módosítani tudjuk azt az egy oldalt, ha szükséges, mert a nyomtatás csak a testületi ülést követően indul el. Nem így történt, hamarabb készült el a lap, ezért osztottuk ki a képviselőknek.”

10:56

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.